DER FINDES IKKE NOGET SOM EN

SUNSWEET® SVESKE
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

Om svesker>Børn og fordøjelse

Børn og fordøjelse

Det er ikke ualmindeligt, at børn – i alle aldre – lider af en mild form for forstoppelse.

Fra tid til anden døjer de fleste børn med stor eller hård afføring, og det kan skyldes en række faktorer, herunder:

Udsættelse af en tarmbevægelse: Det er en af de mest almindelige årsager til forstoppelse hos bør. Børn mærker behovet for at skulle på toilet, men fordi de er for optaget af at lege eller befinder sig i fremmede omgivelser, så modstår de trangen. Afføringen bliver større og derfor vanskelige for barnet at komme af med.

Indtager en kost bestående af meget fedt og få fibre: Børn, hvis kost ikke indeholder nok fibre, kan have tilbøjelighed til forstoppelse. Fibre har en dobbelt virkning; de øger afføringen og blødgør den, hvilket hjælper børn til regelmæssig afføring. For mange fede og sukkerholdige snacks og en kost med for mange mælkeprodukter kan også give forstoppelse.

Drikker ikke nok: Dehydrering, hvad enten det skyldes sygdom eller er symptomatisk for en mindre sund livsstil, kan også give forstoppelse hos børn.

Bevæger sig ikke nok: Nutidens børn har ofte en mere siddestillende livsstil med mange timer henslængt foran tv'et eller i selskab med deres elektroniske gadgets. Fordøjelsessystemet, der er afhængig af regelmæssig aktivitet for at fungere optimalt, kan derfor komme ud af balance.

Men bare rolig!

Der er masser af små tiltag, der kan hjælpe dit barn til at få en bedre fordøjelse.

  • Servér oftere mad med et højt fiberindhold – som fuldkornsbrød og fuldkornsmorgenmadsprodukter. Hvis du starter dagen med grød, kan du tilsætte en håndfuld af Sunsweets svesker og give den en sød og fugtagtig smag. Frisk frugt og tørret frugt som svesker er perfekte som et mellemmåltid og en lækkerbisken i en sund madpakke.
  • Selvom Sunsweets svesker er lækre lige fra pakken, kan de også være et næringsrigt løft i familiens yndlingsmadretter. En håndfuld svesker i bagværk – de fungerer især godt sammen med pandekager, muffins og kager – har en nærende effekt. Sunsweets sveskesaft kan blendes i din foretrukne smoothieopskrift og det giver en masse frugtfibre.
  • Vand og mælk er ofte sunde valg til at øge dine børns væskeindtag. Et lille glas af naturlig frugtsaft kan også være et fint valg og tæller med i deres 6 om dagen. Vi anbefaler 75 ml som portionsstørrelse til børn. For babyer – i alderen seks måneder og derover – anbefaler vi at fortynde saften, især sveskesaft. Bland lidt i 30 til 50 ml vand.
  • Gør motion til en del af familiens daglige rutiner. Gå tur med hunden, dans til musikvideoer, tag varmt tøj på, og hop i vandpytter. Jo sjovere I har det sammen, jo mere sandsynligt er det, at I vil fortsætte med aktiviteten.
  • En sund kost – med masser af fibre og masser af væske – og en aktiv livsstil vil alt sammen hjælpe med at give dit barn en naturlig trang til at gå på badeværelset. Du skal prøve at lægge mærke til, hvornår dit barn naturligt skal på toilettet, så du skaber nogle regelmæssige toiletvaner hos dine børn. Sørg for, at I har masser af tid, så de aldrig føler, at de skal skynde sig.