Frugtkage med svesker

FORBEREDELSE
70
minutter
PORTIONER
20
personer
Næringsværdi
213
kalorier
Ingredienser
150 g Sunsweet svesker4 spsk. vand (eller rom)
500 g hvedemel
2 pk. tørgær
100 g blødt smør
2 æg
80 g sukker
2 spsk. honning
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt muskatnød
125 ml mælk (stuetemperatur)
Fyld:
50 g valnødder
100 g Sunsweet svesker
80 g tørrede tranebær
2 spsk. hvedemel
Sådan gør du
- Purér 150 g svesker med vand (eller rom).
- Bland mel og tørgær. Tilsæt smør, æg, sukker, honning, krydderier, mælk og sveskepuré. Blandt alle ingredienser med en håndmixer indtil dejen er jævn. Tildæk dejen og stil til hævning et varmt sted i ca. 45 minutter.
- Hak valnødder og bland med svesker, tranebær og mel. Bred dejen ud på et bord drysset med mel og spred nødder og frugt over dejen. Fold dejen om nødder og frugt, så dette er dækket af dej. Form til en aflang kage og placer i en smurt aflang brød- eller kageform (30 cm). Lad hæve 45 minutter.
- Opvarm ovnen til 160° C og bag i ca. 45-50 minutter.
Opskriftkategorier
Desserter og søde sager
Opskrift tags
vegetarisk