EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

opskrifter

Couscous med grøntsager og svesker


FORBEREDELSE
60
minutter
PORTIONER
4
personer
Næringsværdi
509
kalorier

Ingredienser

4 kardemommekapsler
1 lille stykke kanel
Salt
300 g couscous (forkogt, trækketid 5-7 minutter)
2 gulerødder
2 squash
1 løg
1 aubergine
4 spsk. olivenolie
2-3 fed knust hvidløg
Friskkværnet peber
200 g SUNSWEET svesker
4-6 pebermyntekviste
Revet skal af 1 økologisk lime

Sådan gør du

  1. Bring 350 ml vand, kardemomme, kanel og en smule salt i kog. Hæld couscoussen i en forvarmet skål, og hæld vandet over. Læg låg på, og lad couscoussen trække i 5-7 minutter.
  2. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver, og kog dem i saltet vand i 6-8 minutter. Hæld vandet fra, skyl i koldt vand, og lad vandet dryppe af. Skyl squashene, og del dem i fire stykker på langs. Del dem herefter i ca. 6 cm lange stykker. Pil løget, og hak det groft.
  3. Skyl auberginen, og skær den i grove stykker. Varm 3 spsk. olivenolie på en pande, og svits auberginen ved høj varme. Tilsæt hvidløg, og krydr med salt og peber. Tag auberginen af panden. Varm resten af olivenolien op. Tilsæt gulerødder og løg, og svits dem i ca. 5 minutter. Tilsæt squash, og svits i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt sveskerne til sidst, og varm grøntsagerne igennem. Krydr med salt og peber.
  4. Bland couscous og aubergine sammen med resten af grøntsagerne, og lad retten trække et par minutter. Skyl pebermynten, ryst vandet af, og hak bladene groft. Bland pebermyntebladene i retten, og smag til med limeskal og -saft, salt og peber.

Tip:  Servér evt. en klat iskold yoghurt til.

Opskriftkategorier

Hovedretter

Opskrift tags

Vegetarisk

Søg efter en anden opskrift