EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

opskrifter

Californisk paella med svesker


FORBEREDELSE
60
minutter
PORTIONER
4
personer
Næringsværdi
490
kalorier

Ingredienser

500 g tomater
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 lille grøn chili
4 spsk. olivenolie
180 g korte paellaris
600 ml grøntsagsfond (fra glas) ca.
1 knivspids safran
Salt og peber
200 g laksefilet
200 g rå kongerejer uden skal
150 g Sunsweet svesker
Frisk koriander
Citronbåde

Sådan gør du

  1. Skyl tomaterne, og skær et lille kryds i toppen. Blanchér tomaterne i kogende vand i 1 minut, skyl dem i koldt vand, og fjern skindet. Skær tomaterne i kvarter, fjern kernerne, og skær tomatkødet i tern.
  2. Skyl selleristilkene, og skær dem i tynde skiver. Pil hvidløgsfedene, og hak dem. Del chilien på langs, fjern kernene, og skyl den. Hak chilien fint.
  3. Varm olivenolien op i en paellapande (eller en tilsvarende stor pande). Svits hvidløg, chili og bladselleri let i den varme olie. Tilsæt risene, og lad dem svitse med et øjeblik. Tilsæt grøntsagsfond og safran, og rør det hele sammen. Lad risene simre i 12-15 minutter uden låg, rør af og til. Tilsæt evt. lidt mere grøntsagsfond. Krydr godt med salt og peber. Bland tomaterne i.
  4. Skær laksen i mundrette stykker. Skyl rejerne, og dup dem tørre. Hæld laks og rejer ned til risene, og tryk sveskerne let ned i risene. Dæk panden med staniol, og sæt den i en forvarmet ovn ved 160° C (varmluft 140° C) i ca. 20 minutter. Fjern staniolen de sidste fem minutter.
  5. Servér paellaen med koriander og citronbåde.

Opskriftkategorier

Hovedretter

Opskrift tags

vegetarisk

Søg efter en anden opskrift