Linzer sveskekager

FORBEREDELSE
75
minutter
PORTIONER
36
personer
Næringsværdi
155
kalorier
Ingredienser
80 g SUNSWEET svesker3 spsk. vand
280-300 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt muskatnød
50 g farin
100 g blødt smør
1 æg
Fyld:
80 g kvæde- eller ribsgelé
2 spsk. vand
100 g SUNSWEET svesker
Pynt:
Flormelis
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180° C. Purér svesker og vand med en stavblender.
- Bland bagepulver, mel, krydderier og sukker. Rør smørret, æg og sveskemosen i lidt ad gangen med en håndmixer. Brug håndmixerens dejkroge til at ælte dejen indtil den er jævn og glat. Pak dejen i film og læg på køl i 30 minutter.
- Lad gelé og vand til fyldet få et kort opkog i ca. 2 minutter. Tilsæt svesker og purér med en stavblender.
- Rul dejen ud til en tykkelse på 2-3 mm på en overflade drysset med mel. Udstik 36 runde kager (ca. 6 cm diameter). Bag halvdelen af kagerne i ca. 12 minutter, indtil de er let gyldenbrune. Stik små stjerner (2,5-3 cm diameter) ud af de resterende kager og bag kagerne og stjernerne. De små stjerneformede kager skal dog have lidt kortere tid i ovnen.
- Fordel et lag af sveskefyldet på de hele kager, læg lidt ekstra i midten og placer kagerne med de stjerneformede huller på toppen og tryk forsigtigt kagerne sammen. Drys kagerne med sigtet flormelis inden servering.
Opskriftkategorier
Desserter og søde sager, Jul
Opskrift tags
Vegetarisk