æble og sveskesorbet

FORBEREDELSE
25
minutter
PORTIONER
4
personer
Næringsværdi
155
kalorier
Ingredienser
2 sure æbler125 g SUNSWEET svesker
3 økologiske lime
500 ml vand
2 spsk. kokossirup
1 æggehvide (str. M)
Pynt:
Svesker efter smag
Limeskal
Citronmelisse
Sådan gør du
- Skræl æblerne, og skær dem i kvarter. Fjern kernehuset, og skær bådene i mindre stykker. Hæld æblestykkerne og sveskerne i en stor gryde. Vask limene. Riv skallen af den ene lime, og stil den til side. Pres saften ud af alle tre lime, og hæld den i gryden sammen med vandet. Lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter.
- Blend de kogte æbler og svesker med en stavblender, og hæld mosen gennem en fintmasket si. Rør limeskal og kokossirup i, og lad mosen køle af.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i mosen. Hæld mosen i en ismaskine, og frys den til sorbet.
- Afkøl glassene på forhånd, eller læg dem kortvarigt i fryseren. Fordel sorbeten i glassene, og pynt med svesker, limeskal og citronmelisse. Servér straks.
Tip: Hvis du ikke har en ismaskine, kan du hælde mosen i en skål og sætte den i fryseren. Rør i den nu og da, indtil konsistensen er cremet.
Opskriftkategorier
Desserter og søde sager
Opskrift tags
Vegetarisk,Gluten Fri