Sprøde sveskemuffins
EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

Vores opskrifter

Sprøde sveskemuffins


Forberedelse
60
minutter
Portioner
12
personer
Ernæring
275
kalorier

ingredienser

Praliné: 60 g valnødder 40 g sukker Dej: 80 g SUNSWEET svesker 250 g fedtfattig yoghurt (0,1% fedt) 225 g hvedemel type 550 2 tsk. bagepulver med top 2 æg (str. M) 60 g sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 6 spsk. olivenolie Desuden: 12 muffinsforme 10 SUNSWEET svesker 2 tsk. flydende honning

Instruktioner

  1. Hak valnødderne groft. Hæld sukker på en pande, og lad det smelte og blive gyldent. Tilsæt valnødderne, og rør så valnødderne bliver karamelliserede over det hele. Læg valnødderne på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Tag 12 små stykker valnødder fra til pynt, og hak resten fint.
  2. Hak sveskerne groft, og hæld dem i en skål. Tilsæt yoghurt, og blend med en stavblender. Bland mel og bagepulver. Pisk æggene med sukker, vaniljesukker, salt og olivenolie i en anden skål. Rør sveske-yoghurtblandingen i. Tilsæt melblandingen og valnødderne, og bland hurtigt det hele sammen.
  3. Hæld 1 spsk. dej i hver muffinsform. Skær 6 svesker i halve, og læg en i hver muffin. Fordel resten af dejen over sveskerne. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175° C (varmluft 160° C) i ca. 25 minutter.
  4. Stryg honning over kagerne, når de er bagt. Skær resten af sveskerne i strimler. Pynt kagerne med svesketrimler og valnøddepraliné.

Opskriftskategorier

Desserter og søde sager,

Opskriftsmærker

Recipe Tags

Vegetarisk,

<<Søg efter en anden opskrift>>