Sprøde sveskemuffins

FORBEREDELSE
60
minutter
PORTIONER
12
personer
Næringsværdi
275
kalorier
Ingredienser
Praliné:60 g valnødder
40 g sukker
Dej:
80 g SUNSWEET svesker
250 g fedtfattig yoghurt (0,1% fedt)
225 g hvedemel type 550
2 tsk. bagepulver med top
2 æg (str. M)
60 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
6 spsk. olivenolie
Desuden:
12 muffinsforme
10 SUNSWEET svesker
2 tsk. flydende honning
Sådan gør du
- Hak valnødderne groft. Hæld sukker på en pande, og lad det smelte og blive gyldent. Tilsæt valnødderne, og rør så valnødderne bliver karamelliserede over det hele. Læg valnødderne på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Tag 12 små stykker valnødder fra til pynt, og hak resten fint.
- Hak sveskerne groft, og hæld dem i en skål. Tilsæt yoghurt, og blend med en stavblender. Bland mel og bagepulver. Pisk æggene med sukker, vaniljesukker, salt og olivenolie i en anden skål. Rør sveske-yoghurtblandingen i. Tilsæt melblandingen og valnødderne, og bland hurtigt det hele sammen.
- Hæld 1 spsk. dej i hver muffinsform. Skær 6 svesker i halve, og læg en i hver muffin. Fordel resten af dejen over sveskerne. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175° C (varmluft 160° C) i ca. 25 minutter.
- Stryg honning over kagerne, når de er bagt. Skær resten af sveskerne i strimler. Pynt kagerne med svesketrimler og valnøddepraliné.
Opskriftkategorier
Desserter og søde sager
Opskrift tags
Vegetarisk