EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

opskrifter

Kanelsnegle med svesker


FORBEREDELSE
50
minutter
PORTIONER
24
personer
Næringsværdi
165
kalorier

Ingredienser

Gærdej:
70 g smør
180 ml letmælk
350 g hvedemel
1 pakke tørgær
40 g sukker

Fyld:
60 g valnødder
40 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1 æggehvide (str. M)
40 g blødt smør
24 Sunsweet svesker (ca. 280 g)

Desuden:
Flormelis til glasur

Sådan gør du

  1. Smelt smørret, og tilsæt mælken. Bland mel, tørgær og sukker i en skål. Tilsæt det smeltede smør, og ælt dejen sammen, til den er glat. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
  2. Hak valnødderne fint, og bland dem med sukker, vaniljesukker og kanel. Rør æggehviden i.
  3. Del dejen i fire lige store dele. Rul hver del ud, så den måler ca. 12 x 24 cm. Fordel smør og valnøddeblandingen ligeligt på de fire rektangler, og skær dem i ca. 4 cm brede strimler på den korte led (24 strimler). Rul hver strimmel om en sveske.
  4. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180° C (varmluft 160° C) i 15-20 minutter. Smør evt. sneglene med glasur.

Kanelsneglene smager bedst, når de er nybagte.

Opskriftkategorier

Desserter og søde sager, Morgenmad

Opskrift tags

vegetarisk

Søg efter en anden opskrift