EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

opskrifter

Philadelphia tærte med svesker


FORBEREDELSE
35
minutter
PORTIONER
12
personer
Næringsværdi
314
kalorier

Ingredienser

Bund:
150 g amerikanske chocolate cookies (fx Oreos)
80 g plantemargarine

Svesker:
Saft af 1 appelsin
Saft af 1 citron
200 g Sunsweet svesker

Fyld:
12 blade husblas
700 g Philadelphia flødeost light
250 g fedtfattig yoghurt (0,1% fedt)
75 g sukker
Revet skal af 1 økologisk appelsin
150 ml piskefløde
30 g pistacienødder

Sådan gør du

  1. Smuldr småkagerne groft, og blend dem herefter i en foodprocessor. Ælt dem sammen med margarine. Læg bagepapir i bunden af en springform (24 cm i diameter). Tryk massen ud i bunden af springformen, og sæt formen i køleskabet i en times tid.
  2. Bland svesker, appelsin- og citronsaft i en gryde, og lad det småkoge i 1-2 minutter. Afkøl.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand. Bland flødeost, yoghurt, sukker og appelsinskal. Si væden fra sveskerne, og varm den op. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i den varme væske. Rør den smeltede husblas med lidt af flødeosteblandingen, og vend den herefter i resten. Stil massen i køleskabet, til den begynder at stivne. Pisk fløden stiv, og fold den med flødeosteblandingen. Hak pistacienødderne, og bland ca. 25 g i flødeosteblandingen.
  4. Smør halvdelen af flødeosteblandingen over småkagebunden i springformen. Gem nogle svesker til pynt, og fordel resten oven på flødeosten. Fordel nu resten af flødeosteblandingen i et jævnt lag over sveskerne, og pynt med de sidste svesker. Sæt tærten i køleskabet i 3-4 timer.
  5. Tag forsigtigt tærten ud af springformen, og sæt den på et fad før servering. Drys de sidste pistacienødder på toppen.

Opskriftkategorier

Desserter og søde sager

Opskrift tags

vegetarisk

Søg efter en anden opskrift