Philadelphia tærte med svesker

FORBEREDELSE
35
minutter
PORTIONER
12
personer
Næringsværdi
314
kalorier
Ingredienser
Bund:150 g amerikanske chocolate cookies (fx Oreos)
80 g plantemargarine
Svesker:
Saft af 1 appelsin
Saft af 1 citron
200 g Sunsweet svesker
Fyld:
12 blade husblas
700 g Philadelphia flødeost light
250 g fedtfattig yoghurt (0,1% fedt)
75 g sukker
Revet skal af 1 økologisk appelsin
150 ml piskefløde
30 g pistacienødder
Sådan gør du
- Smuldr småkagerne groft, og blend dem herefter i en foodprocessor. Ælt dem sammen med margarine. Læg bagepapir i bunden af en springform (24 cm i diameter). Tryk massen ud i bunden af springformen, og sæt formen i køleskabet i en times tid.
- Bland svesker, appelsin- og citronsaft i en gryde, og lad det småkoge i 1-2 minutter. Afkøl.
- Læg husblassen i blød i koldt vand. Bland flødeost, yoghurt, sukker og appelsinskal. Si væden fra sveskerne, og varm den op. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i den varme væske. Rør den smeltede husblas med lidt af flødeosteblandingen, og vend den herefter i resten. Stil massen i køleskabet, til den begynder at stivne. Pisk fløden stiv, og fold den med flødeosteblandingen. Hak pistacienødderne, og bland ca. 25 g i flødeosteblandingen.
- Smør halvdelen af flødeosteblandingen over småkagebunden i springformen. Gem nogle svesker til pynt, og fordel resten oven på flødeosten. Fordel nu resten af flødeosteblandingen i et jævnt lag over sveskerne, og pynt med de sidste svesker. Sæt tærten i køleskabet i 3-4 timer.
- Tag forsigtigt tærten ud af springformen, og sæt den på et fad før servering. Drys de sidste pistacienødder på toppen.
Opskriftkategorier
Desserter og søde sager
Opskrift tags
vegetarisk