EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

opskrifter

Klassisk juleand


FORBEREDELSE
90
minutter
PORTIONER
4
personer
Næringsværdi
kalorier

Ingredienser

1 fritgående and, ca. 3 kg
1 pose SUNSWEET svesker
3 friske, syrlige æbler
25 g smør
4 dl vand
Groft salt og peber

Mortensaften er aftenen før Skt. Mortensdag. Mange danskere spiser traditionen tro and eller gås denne aften. Ifølge legenden blev munken Morten afsløret af en flok gæs da han forsøgte at gemme sig for at undgå at blive udnævnt til Biskop. Han besluttede derfor, at hvert år på denne dag at gæsene skulle lade deres liv for at blive spist.

Sådan gør du

  1. Rens anden for indmad, skyl den godt og dup den tør med køkkenrulle. Gnid med salt og peber (både ind- og udvendigt).
  2. Fyld den med Sunsweet svesker og æblebåde og luk med en kødnål.
  3. Pensl anden med smeltet smør og læg den i bradepanden. Sæt anden i ovnen ved 125 grader i 1 time.
  4. Hæld fedtet fra, kom vand i bunden af bradepanden og sæt anden tilbage i ovnen i 3 - 4 timer. Anden er stegt, når låret løsner sig let, eller når et prik med en stegegaffel i låret giver klar saft.
  5. Anden parteres inden den serveres.
  6. Og serveres med hvide og brune kartofler, rødkål, æbler med ribsgele og selvfølgelig en god andesovs.

Opskriftkategorier

Hovedretter, Jul

Opskrift tags

Ny Opskrift

Søg efter en anden opskrift