Sød Kartoffelsuppe med Ristet Blomkål og Svesker
EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

Vores opskrifter

Sød Kartoffelsuppe med Ristet Blomkål og Svesker


Forberedelse
45
minutter
Portioner
4
personer
Ernæring
410
kalorier

ingredienser

600 g søde kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
½ chilipeber
3 tsk olivenolie
800 ml grøntsagsfond
100 g fløde
Salt og peber
Saft og fintrevet skal af ½ økologisk lime
120 g SUNSWEET svesker
1 tsk sesamfrø
250 blomkålsbuketter
2 forårsløg
1 tsk sort spidskommen

Instruktioner

1. Skræl og skær den søde kartoffel i tern. Skræl og skær løg og hvidløg i tern. Fjern frø og margen fra chilipeber - vask derefter det hele og hak det.

2. Varm 2 tsk olie i en stor gryde. Svits kort de søde kartofler, løg, hvidløg og chilipeber i olien. Hæld grøntsagsfond i, dæk til og steg ved medium varme i 20-25 minutter indtil grøntsagerne er bløde. Tilsæt fløden og blend med en stavblender, indtil den er jævn. Smag til med salt, peber, limesaft og skal. Halvér sveskerne og tilsæt til den varme suppe.

3. Rist sesamfrøene i en tør stegepande til de er gyldenbrune, og lad dem køle af på en tallerken. Blancher blomkålsbuketterne i kogende vand med salt i 2 minutter, dryp dem i koldt vand, og afdryp dem derefter godt og skær dem i halve. Varm den resterende olivenolie op i en gryde, læg blomkålsbuketterne med den snittede overflade nedad i gryden og steg kort, indtil de er gyldenbrune. Vask forårsløgene og skær dem diagonalt i tynde skiver. Hæld suppen i skåle eller suppetallerkener, arranger blomkålsbuketterne over suppen og drys med forårsløgskiver, sort spidskommen og sesamfrø før servering.

Tip: Fordel sprøde brødterninger over suppen eller server med skiver af ristet brød. Smag suppen til med røget salt. Du kan bruge kokosmælk i stedet for fløde.

Opskriftskategorier

Forretter og appetitvækkere,

Opskriftsmærker

Recipe Tags

Under 500 kcal, Supper,

<<Søg efter en anden opskrift>>