SUNSWEETS® SVESKER - FRA VORES PLANTAGER

TIL DIT BORD...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

EN LEGENDE FØDES

Historien om Sunsweet – en legende fødes

Sunsweet har i mere end 100 år dyrket og tørret kvalitets svesker. Virksomheden består af et kooperativ af frugtavlere, hvoraf mange er familiefirmaer. De har flere generationers ekspertise i dyrkning af svesker. Frugtavlerne producerer tørret frugt af høj kvalitet og markedsfører det under varemærket Sunsweet. Sunsweet forsyner cirka en tredjedel af verdensmarkedet med svesker. I de senere år er vores produktsortiment blevet udvidet for at imødekomme kundernes behov, hvad angår sundhed og bekvemmelighed. Godt 260.000 tons svesker spises på årsbasis, fordi kunder rundt om i verden anerkender dem som en næringsrig og smagfuld godbid.

Den oprindelige blommesort, der anvendes hos Sunsweet, blev bragt til Europa fra Asien i det 15. århundrede. Den franske planteskoleejer Louis Pellier gives æren for at have bragt sveskeblommer til Californien.

Interessant faktum nr. 1:

For at give unge træer den bedste chance for at overleve under den lange rejse over havet blev hver af stiklingerne fra frugttræet beskyttet med stor omhu ved at blive sat ned i en kartoffel, inden de yderligere blev beskyttet af savsmuld og forsigtigt pakket i kufferter.

Louis Pellier ankom til Amerika under guldfeberen i 1850'erne. Da han ikke blev rig af at udvaske guld, besluttede han i stedet at forsøge lykken – og tjene en formue – ved at dyrke frugt og grønt. Louis importerede sveskeblommer fra sin fødeegn Agen i Frankrig til sit nye hjem i Californien. Stiklingerne trivedes i de frugtbare dale under den varme californiske sol.

Interessant faktum nr. 2:

Sunsweets sveske begyndte som en sort udviklet af den berømte gartner Luther Burbank, der brugte 40 år på at forædle sveskerne ved hjælp af Pelliers stamme fra D'Agen.

Nogle få år senere i 1917 stiftede en gruppe af engagerede landmænd Sunsweet Growers Association. De gjorde en stor indsats for at fremstille lækre, nærende svesker af højeste kvalitet. De var overbevist om, at de kunne blive verdens førende eksperter i dyrkning og forarbejdning af svesker ved at dele deres ekspertise, viden og sandsynligvis også nogle gode historier.

Lige siden dengang for næsten 100 år siden har Sunsweet akkumuleret, forbedret og anvendt sin viden og ekspertise til at sørge for, at kun de bedste svesker bliver solgt under dets varemærke. Sunsweet svesker kommer den dag i dag fra udvalgte lokationer, verden over, alle håndteret med Sunsweets ekspertise.

I dag er Sunsweet verdens største og mest sofistikerede leverandør af svesker og følger de højeste produktkvalitetstandarder – fra frugtavl til den endelige emballage.

Sunsweets landmænd fra 1917 kan helt sikkert være stolte af kooperativets vækst. Faktum er, at varemærket Sunsweet nu spises i over 45 lande over hele verden, og deres kooperativ fortsætter med at innovere, forædle og levere de bedst mulige svesker til sine kunder.