DER FINDES NOGET SOM EN

SUNSWEET® SVESKE
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

hvorfor-er-svesker-gode-for-dig

Hvorfor er svesker gode for dig?

Sveskernes fordøjelsesfremmende egenskaber er vel dokumenterede, men vidste du, at frugten også har andre sundhedsmæssige fordele?

Svesker byder på en række vitaminer og mineraler, især kalium, K-vitamin og B6. De er også en kilde til mangan og kobber, antioxidante næringsstoffer, som spiller en rolle i at beskytte cellerne i kroppen mod oxidative skader.

Verdenssundhedsorganisationen anbefaler, at vi spiser 7 til 8 portioner af frugt og grøntsager om dagen. Nogle af os kæmper med at få bare 5. Svesker kan hjælpe på det!

Bare tre svesker tæller for en af dine portioner, og de kan tilføjes i næsten ethvert måltid, sødt som salt (se Lav mad med svesker).

Til morgenmad kan de anvendes på yoghurt, morgenmadsprodukter eller bare som et mellemmåltid.

Svesker er det perfekte mellemmåltid – de er naturligt søde og saftige, men har et lavt GI – fordi de frigiver energien forholdsvis langsomt. Derved tilfredsstiller de din trang til lækkerbiskner, men giver dig ikke den kortsigtede energi, hvorefter du går sukkerkold, ligesom så mange andre snacks. Og vi synes faktisk også, at Sunsweets svesker smager ret godt!

Du kan finde flere oplysninger om vores svesker under vores interaktive afsnit om fakta om sundhed og fakta om ernæring.

Svesker kan nydes som del af en varieret og balanceret kost og en sund livsstil. For detaljeret information vedrørende næringsindholdet af svesker henviser vi til vores produktside